hr

RECEPTY

Bryndzové palacinky

Bryndzové palacinky

hr

Suroviny

  • 4 vajcia

  • Múka (hladká)

  • Soľ

  • Maslo

hr

Postup

Uvádzame presný postup podľa knihy Bryndza z Družstva pre predaj bryndze v Turčianskom Svätom Martine vydanej pravdepodobne pred rokom 1950.

V pollitri mlieka roztrepeme 4 žĺtka a toľko múky, aby cesto bolo tekuté, prisolíme a primiešame tuhý sneh z bielok. Potom pečieme na upraženom masle v panvici palacinky a to do ružova po jednej strane. Potom obrátime, dáme vrchom lyžičky čerstvej bryndze, preložíme na polovicu a nožom pridržíme, aby sa bryndza rozpustí. Tieto palacinky podávame veľmi teplé so špenátom alebo inou zeleninou.

Dobrú chuť!

ornament ornament ornament ornament ornament