hr

RECEPTY

Polievka s bryndzou - Čír

Polievka s bryndzou - Čír

hr

Suroviny

hr

Postup

Uvádzame presný postup podľa knihy Bryndza z Družstva pre predaj bryndze v Turčianskom Svätom Martine vydanej pravdepodobne pred rokom 1950.

Asi do jedného litra málo slanej vody zavaríme 8 dkg mrveničky. Sú to malé guľky z ustrúhaného cesta. Namiesto mrveničky môžeme použiť i hádzaných haluštičiek, fliačkov atď. Keď sa cesto uvarilo, teda asi za 10 minút, pridáme asi 1/8 kg bryndze, posekanú pažítku, alebo kôpor a ešte trochu povaríme. Ak má byť polievka jemnejšia, tak do nej na konci pridáme kúsok čerstvého masla, alebo niekoľko lyžíc smotánky, čo však nemusí byť.

Dobrú chuť!

ornament ornament ornament ornament ornament